Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2017-12-29

Juodo šokolado pudingas

Juodo šokolado pudingas – pirmą kartą išmėgintas mano virtuvėje. Tačiau pati labai dažnai nusiperku pudingo, kurį galima rasti beveik visose miesto parduotuvėse. Jogurtų skyriuje, permatomame indelyje šokoladinis arba vanilinis desertas su grietinėlės viršumi; kainuoja nepilnai eurą. Žinoma, sudėtis ne tokia pati, kaip pasigaminus pačiam, bet kai kurios silpnybės stipresnės nei etikečių informacija.

Šokolado pudingą pasigaminti pačiam yra lengva, o sudedamosios dalys įprastai randamos daugelio spintelėse ir šaldytuvuose. Gaminant pudingą – recepte naudojami kiaušinių tryniai yra termiškai apdorojami, tad galbūt šis desertas patiks tiems, kurie nedrįsta gaminti šokoladinių putėsių, kuriuose kiaušiniai lieka žali. Pati nebijau valgyti skystų ir termiškai neapdorotų kiaušinių, kol juos gauname iš mūsų šeimos ūkio „Laimingų vištų kiaušiniai”. Žinau, kaip ir kur gyvena vištos. Tuo tarpu balkšvaus trynio pirktinius kiaušinius tikriausiai nuryčiau sunkiai.

Pudingui tirštumą suteikia krakmolas ir kiaušiniai. Skonis sodriai šokoladinis, nėra labai saldus, tad puikiai tinka ypač saldžių desertų nemėgstantiems.

Ant viršaus dedu plaktos grietinėlės, kuri šiek tiek sušvelnina bei papildo skonį. Labai svarbu, kad grietinėlę paruoštumėte tik prieš pat deserto patiekimą ir dėtumėte ją tik į tas stiklines, kurias tikrai suvalgysite. Kitu atveju grietinėlė ims leistis ir taps skysta, pastovėjus kurį laiką. Papuošti desertą galite smulkintu šokoladu, karamelizuotais riešutais, šviežiomis uogomis, mandarino skiltelėmis. Viskas priklauso nuo to – kokį derinį su šokoladu mėgstate.

Smagu ir tai, jog gaminimui užtenka vos vieno puodo, kuriame viskas maišoma ir kaitinama. Būtinai maišykite šokoladinį pudingą viso gaminimo metu. Svarbu, jog kiaušiniai gerai pasiskirstytų ir nesušoktų viskas į šokoladinę kiaušinienę.

Juodo šokolado pudingo receptas pagal mano mėgstamą David Lebovitz. Paskutinį kartą gaminti sūdytos karamelės šokoladiniai putėsiai buvo taip pat dieviški.


5.0 from 1 reviews
Juodo šokolado pudingas
 
Print
Pasiruošimas
20 min
Gaminimas
Visas laikas
20 min
 
Ryškaus ir sodraus skonio labai šokoladinis pudingas. Patiekiamas su plakta grietinėle.
Porcijos: 4-6
Ingredientai
Pudingas
  • 3 valg. š. kakavos
  • 85 g cukraus
  • 30 g krakmolo
  • žiupsnio druskos
  • 530 ml pieno
  • 3 didelių kiaušinių trynių
  • 60 g juodo šokolado (smulkiai supjaustyto)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
Grietinėlė
  • 200 ml grietinėlės
  • 1½ valg. š. cukraus pudros
Gaminimas
Pudingas
  1. Vidutinio dydžio puode sumaišykite kakavą, cukrų, krakmolą ir druską.
  2. Į mišinį įpilkite šiek tiek pieno ir pamaišykite; tuomet įpilkite dar šiek tiek. Masė pradžioje turi būti tiršta, kadangi tai padeda geriau išmaišyti sausu produktus nepaliekant gumuliukų. Galiausiai supilkite visą pieną, įdėki kiaušinio trynius ir plakimo šluotele išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Puodą užkaiskite ant vidutinės kaitros ir nuolatos maišykite, kol masė ims tirštėje ir užvirs. Užvirus sumažinkite kaitrą ir kaitinkite apie 2 min., kol masė šiek tiek išlaikys formą, bus tarsi kremas. Tuomet nukelkite nuo ugnies.
  4. Nukėlus sudėkite susmulkintą šokoladą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišykite, kol šokoladas ištirps ir pudingas taps vientisas.
  5. Supilstykite desertą į 4 - 6 stiklines ir palikite atvėsti bent porai valandų. Galiausiai laikykite šaldytuve.
Grietinėlė
  1. Šaltą grietinėlę plakite plaktuvu, kol ims tirštėje. Tuomet suberkite cukraus pudrą ir toliau plakite, kol ji taps standi. Atsargiai, neperplakite, nes kitaip turėsite sviestą.
Patiekimas
  1. Ant atšalusio pudingo uždėkite grietinėlės, galite užberti smulkinto šokolado papuošimui.
3.5.3229
Receptas pagal: David Lebovitz


Šiuo metu klausomi muzikos garsai.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Sveiki pusryčių dribsniai (muesli)
Nekepti avižiniai batonėliai su kakava »

Comments

  1. Skanumėlis says

    2017-12-31 at 00:59

    Taip nuodėmingai atrodo 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2018-01-02 at 14:37

      Atrodo nuodėmingai, bet nėra tokia didelė nuodėmė, kaip tortai ar kiti kepti desertai 😉

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.