Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2017-05-02

Orkaitėje kepti burokėliai

Kepti burokėliai orkaitėje – nėra didelė naujiena, tačiau pamenu pirmą kartą pasigavus šią idėją susimąsčiau, nejau niekas anksčiau burokėlių nekepdavo kokiame nors senam pečiuje? Kiek pamenu nuo vaikystės – burokėliai visuomet būdavo verdami. Dabar greičiausias būdas – tiesiog nusipirkti vakuume esančių virtų burokėlių. Šaltibarščiams jau būna paruošti tarkuoti burokėliai. Marinuotų burokėlių taip pat galima rasti su skirtingais pagardais.

Tad kodėl reiktų kepti, o ne virti? Mano asmenine patirtimi – burokėliai išlieka saldesni, sodresnio skonio, o jų sultys taip ir lieka burokėlio viduje. Tokius keptus burokėlius mėgstu naudoti salotoms – mano mėgstamiausios su rukola, avinžirniais ir ožkos sūriu. Kažkas tokio velniškai paprasto, bet genialaus skonio. Jie puikiai tiktų ir su kitais sūriais, užkandžiams ar mišrainei. Burokėliai man tokie skanūs, kad galėčiau valgyti tiesiog su šlakeliu gero alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų.

Kepant burokėlius yra tik vienas aspektas – jų dydis. Kuo burokėlis didesnis (mažų rasti parduotuvėje sudėtinga) – tuo ilgiau jis kepa. Standartinis burokėlis kepa apie 1 val. 30 min. – 2 val. Jei burokėliai dideli ir gaila laiko, tuomet juos perpjaukite pusiau ar net į keturias dalis ir suvyniokite kiekvieną atskirai. Jokių pagardų dėti nėra būtina. Tačiau jei norite, galite drąsiai dėti šlakelį aliejaus, prieskonių, žolelių ir eksperimentuoti.

Ar burokėlis iškepė, reikia tikrinti šakute ar peiliu. Po numatyto kepimo laiko įbesti – ir jei tai padaryti lengvas, burokėlis iškepęs. Jie stringa – reiktų pakepti ilgiau.

Nebūtina orkaitėje kepti tik burokėlius. Kai kuriems tai gali atrodyti brangus elektros švaistymas. Tad galite juos įdėti kartu kepant pyragui ar kitam kepiniui. Iškepusius burokėlius lengva nulupti tiesiog stipriai patrinant jį pirštais arba tiesiog pasinaudojus peiliu. Iškepusius burokėlius galite laikyti šaldytuve apie savaitę.


5.0 from 1 reviews
Orkaitėje kepti burokėliai
 
Print
Pasiruošimas
5 min
Gaminimas
1 val 30 min
Visas laikas
1 val 35 min
 
Ingredientai
  • 2 burokėlių
Gaminimas
  1. Burokėlius suvyniokite į foliją. Kepkite 180 'C orkaitėje 1 valandą.
  2. Po valandos patikrinkite šakute ar burokėliai jau iškepę (turėtų šakutė lengvai įlįsti daržovę). Jei burokėliais dar per kieti - kepkite papildomai 30 - 60 min. ir vėl patikrinkite.
  3. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir patiekite kaip norite.
Pastabos
KĄ GALIMA DĖTI KARTU SU BUROKĖLIU? Burokėlius galite iš anksto nulupti, supjaustyti ir į foliją suvynioti kartu su šlakeliu aliejaus, druska, mėgtamais prieskoniais.

KIEK LAIKO GALIMA LAIKYTI KEPTUS BUROKĖLIUS? Burokėlius laikau iki savaitės šaldytuve.

KĄ DARYTI, KAD BUROKĖLIAI IŠKEPTŲ GREIČIAU? Jei negalite laukti visos valandos ar dviejų - burokėlius perpajukite per pusę ar į keturias dalis ir kiekvieną dalį atskirai suvynioję į foliją, kepkite orkaitėje.
3.5.3226

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GAMINIMO PAGRINDAI, RECEPTAI

« Avokado, pomidorų ir fetos salotos
Vaisių ir dilgėlių kokteilis »

Comments

  1. Vida says

    2017-05-02 at 23:46

    Labai skanu, kai kepant tokiu būdu burokėlius, jie supjaustomi skiltelėmis, ant jų pabarstoma maltų pipirų ir pridedama daug nelupto(!) česnako skiltelių. Česnakas iškepęs būna minkštas ir nepaprasto skanio. Taip paruoštus burokėlius pateikiu prie avienos kepsnio.

    Atsakyti
  2. * says

    2018-09-19 at 11:25

    Man gydytoja rekomendavo būtent taip kepti burokėlius ir valgyti. Tokiu būdu pagaminus išlieka daugiausia vitaminų bei mineralinių medžiagų, jie nėra išplaunami (kaip kad verdant) ar išgarinami (kaip kad kepant ne folijoje).

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.