Jei žiema visuomet trunka per ilgai, tai vasaros per trumpai. Visuomet vis stinga tų savaitgalių, tų šiltų dienų, tų ilgų dienų ir trumpų naktų. Rugpjūčio pabaigoje jau aiškiai būna juntamas ruduo – prasideda obuoliai ir kriaušės, pradedamas nuiminėti daržo derlius. Kartu ruduo turi gerą naujos pradžios kvapą, kuomet po vėjavaikiškos vasaros visi grįžta iš atostogų, pailsėję ir nusiteikę darbingiau. O man patinka ruduo dar ir tuo, jog gamta nusidažo įvairiausiomis spalvomis, miškai geltonuoja ir raudonuoja. Tuomet galima iš spintos traukti languotus rudeniškus marškinius, prisipildyti termosą ir keliauti į gamtą pasidžiaugti gaiviu oru.
Tokiu metu gera sėdėti prie laužo, valgyti šiltą ir jaukiai nuteikianti maistą. Ir giliai kvėpuoti, jausti, kaip keičiasi gamta, kaip keitiesi pats. Ech. Tikriausiai į gyvenimą žiūriu iš ties labai romantiškai 🙂
Šildanti prieskonių arbata, būtent toks gėrimas, kuris tinka iškiloms (arba namuose), kai lauke tampa vėsiau, kai vakarai drėgnesni, kai prie laužo vis artimiau sėdim su draugais. Ji šildo iš vidaus, karštas puodelis šildo rankas, o sielą šildo gera kompanija. Tik tiek ir tereikia iki tų tobulų akimirkų, kurias galima prasitęsti ir vasarai pasibaigus.
Arbatą paruošti yra vienas juokas – sudėti visus prieskonius į puodą ar arbatinį, užvirti su vandeniu, pavirinti, jog vanduo įgautų visus nuostabius skonius ir tuomet supilti pieną. Dar kartą užvirti ir mėgautis iš karto. Vieną kitą šaukštą medaus kartu patiekiant.
Gyvenimo džiaugsmas smulkmenose ir šiltuose pokalbiuose prie arbatos 🙂
- 3 arb. š. juodos arbatos
- 1 arb. š. malto cinamono
- ½ arb. š. maltų gvazdikėlių
- 1 arb. š. malto imbiero
- 3 anyžiaus žvaigždučių
- 10 juodųjų pipirų
- ½ mandarino žievelės
- 1 valg. š. medaus
- 600 ml vandens
- 400 ml pieno
- Į puodą arba arbatinį sudėkite arbatą, visus prieskonius, pusės mandarino žievelės, medų ir supilkite vandenį. Viską užvirkite ir pakaitinkite 2 min.
- Į verdančią arbatą supilkite pieną ir kaitinkite kol užvirs. Užvirusį gėrimą nuimkite nuo ugnies ir patiekite iš karto.
Daugiau receptų galite rasti knygoje „Maistas gamtoje”
Parašykite komentarą