Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-08-20

Šildanti prieskonių arbata

Šildanti prieskonių arbata7

Jei žiema visuomet trunka per ilgai, tai vasaros per trumpai. Visuomet vis stinga tų savaitgalių, tų šiltų dienų, tų ilgų dienų ir trumpų naktų. Rugpjūčio pabaigoje jau aiškiai būna juntamas ruduo – prasideda obuoliai ir kriaušės, pradedamas nuiminėti daržo derlius. Kartu ruduo turi gerą naujos pradžios kvapą, kuomet po vėjavaikiškos vasaros visi grįžta iš atostogų, pailsėję ir nusiteikę darbingiau. O man patinka ruduo dar ir tuo, jog gamta nusidažo įvairiausiomis spalvomis, miškai geltonuoja ir raudonuoja. Tuomet galima iš spintos traukti languotus rudeniškus marškinius, prisipildyti termosą ir keliauti į gamtą pasidžiaugti gaiviu oru.

Šildanti prieskonių arbata

Tokiu metu gera sėdėti prie laužo, valgyti šiltą ir jaukiai nuteikianti maistą. Ir giliai kvėpuoti, jausti, kaip keičiasi gamta, kaip keitiesi pats. Ech. Tikriausiai į gyvenimą žiūriu iš ties labai romantiškai 🙂

Šildanti prieskonių arbata, būtent toks gėrimas, kuris tinka iškiloms (arba namuose), kai lauke tampa vėsiau, kai vakarai drėgnesni, kai prie laužo vis artimiau sėdim su draugais. Ji šildo iš vidaus, karštas puodelis šildo rankas, o sielą šildo gera kompanija. Tik tiek ir tereikia iki tų tobulų akimirkų, kurias galima prasitęsti ir vasarai pasibaigus.

Šildanti prieskonių arbata4

Arbatą paruošti yra vienas juokas – sudėti visus prieskonius į puodą ar arbatinį, užvirti su vandeniu, pavirinti, jog vanduo įgautų visus nuostabius skonius ir tuomet supilti pieną. Dar kartą užvirti ir mėgautis iš karto. Vieną kitą šaukštą medaus kartu patiekiant.

Gyvenimo džiaugsmas smulkmenose ir šiltuose pokalbiuose prie arbatos 🙂

Šildanti prieskonių arbata3

Šildanti prieskonių arbata
 
Print
Pasiruošimas
5 min
Gaminimas
10 min
Visas laikas
15 min
 
Šildanti gardi arbata, puikiai tinkanti iškiloms šalia laužo.
Porcijos: 1 l
Ingredientai
  • 3 arb. š. juodos arbatos
  • 1 arb. š. malto cinamono
  • ½ arb. š. maltų gvazdikėlių
  • 1 arb. š. malto imbiero
  • 3 anyžiaus žvaigždučių
  • 10 juodųjų pipirų
  • ½ mandarino žievelės
  • 1 valg. š. medaus
  • 600 ml vandens
  • 400 ml pieno
Gaminimas
  1. Į puodą arba arbatinį sudėkite arbatą, visus prieskonius, pusės mandarino žievelės, medų ir supilkite vandenį. Viską užvirkite ir pakaitinkite 2 min.
  2. Į verdančią arbatą supilkite pieną ir kaitinkite kol užvirs. Užvirusį gėrimą nuimkite nuo ugnies ir patiekite iš karto.
Pastabos
Jei mėgstate saldžią arbatą įdėkite daugiau medaus arba patiekite jo šalia.
3.5.3208

Šildanti prieskonių arbata6

Daugiau receptų galite rasti knygoje „Maistas gamtoje”

DSC_0005-3

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: GĖRIMAI, IŠKILOJE, Karštieji gėrimai, RECEPTAI

« Varškės pyragas su uogomis
Mango salsa »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.