Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-08-13

Varškės pyragas su uogomis

Varškės pyragas su uogomis2Vasarą žingsnis po žingsnio žengia tolyn ir atlaisvina vietą rudeniui. Nors norisi, jog ji nesibaigtų niekuomet, bet mane žavi tas ateinantis rudens kvapas, kuris tvyro ore vis artėjant rugsėjui. Turiu pasakyti, jog jo kol kas Kanadoje dar tikriausiai bent mėnesį nebus, tačiau pilnai tikiu, jog jis tau tampa juntamas Lietuvoje. Nokstantys obuoliai, vis dažnesnė rasa ir vorantinkliai.

Varškės pyragas su uogomisTaip greitai su vasariškais skoniais ir skanėstais dar tikrai nesinori atsisveikinti. O aš vis dar noriu pasidalinti receptu iš savo knygos „Maistas gamtoje„. Šį kartą varškės pyragu su uogomis. Nes kuomet lauke jau ne taip karšta, labai smagu įsijungti namuose orkaitę, iškepti skanų pyragą, jį sudėti į dailią dėžutę ir pasigaminus arbatos termosą su draugais išeiti piknikauti. Atsipalaiduoti, kalbėtis ir mėgautis. Nes tokios akimirkos pačios pačiausios.

Šis varškės pyragas nėra sudėtingas, tačiau labai švelnios tekstūros. Pagrindas pagaminamas iš sausainių, tuomet išplakama varškės masė, viskas iškepama ir atšaldoma. Svarbiausiai labai sandariai apkamšyti ir suvinioti kepimo formą, kadangi pyragas kepamas jį įstačius į vandens pripiltą kepimo formą. Viršus papuošiamas sezoninėmis uogomis. O jei uogų jau nerasite – puikiai tiks vaisiai ar kitos saldžios sodo gėrybės.

Varškės pyragas su uogomis3

Varškės pyragas su uogomis
 
Print
Pasiruošimas
Gaminimas
3 val
Visas laikas
3 val
 
Porcijos: 12
Ingredientai
Pagrindui:
  • 260 g šokoladinių sausainių
  • žiupsnelio druskos
  • 70 g sviesto
Varškės sluoksnis:
  • 900 g kreminės varškės
  • 220 g cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 4 kiaušiniai
  • 160 ml grietinės
  • 160 ml grietinėlės
Patiekimui:
  • 400 ml grietinės
  • 35 g cukraus pudros
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • saujos uogų (mėlynių, šilauogių, serbentų, aviečių braškių)
Gaminimas
Formos paruošimas
  1. Visų pirma paruoškite formą kepimui. Atsegamą kepimo formą (~24 cm skersmens) apvyniokite folija taip, kad kepant blėkoje su vandeniu – pro formos tarpelius nepatektų vanduo. Svarbu gerai užkamšyti formos apačią ir šonus, naudokite kelis sluoksnius folijos.
Pagrindas
  1. Pagrindui elektriniu smulkintuvu sutrinkite sausainius iki smulkių trupinių. Įberkite į juos žiupsnelį druskos, supilkite išlydytą sviestą ir išmaišykite. Gautą masę paskleiskite ant kepimo formos dugno ir tolygiai paskirstę, stipriai suspauskite. Paruoštą pagrindą kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 C 10 min. Iškepus ištraukite ir palikite atvėsti.
Varškės sluoksnis
  1. Varškę ir cukrų sudėkite į dubenį ir plakite porą minučių iki vientisos masės. Tuomet įplakite druską ir vanilės ekstraktą. Po vieną įplakite kiaušinius, tuomet grietinę ir galiausiai grietinėlę.
  2. Paruoštą masę supilkite ant pagrindo.
  3. Pasiruoškite kepimui. Į gilesnę kepimo formą ar orkaitės skardą įstatykite kepimo formą su pyragu, šalia įpilkite verdančio vandens, kad semtų iki pusės kepimo formos su pyragu. Pyragas bus tarsi vandens vonelėje.
  4. Pyragą su vandens vonele dėkite į orkaitę ir kepkite 165 C 1 val. 30 min. Iškepus pyragui, pradarykite orkaitės dureles ir leiskite iš lėto atvėsti. Atvėsusį pyragą uždenkite folija ar maistine plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą pernakt arba bent 4 val.
  5. Atvėsusį pyragą atsargiai išimkite iš formos ir dėkite lėkštę, kurioje patieksite.
Patiekimui
  1. Patiekimui sumaišykite grietinę su cukraus pudra ir užtepkite ant pyrago. Papuoškite uogomis.
3.5.3208

Varškės pyragas su uogomis4

Daugiau iškiloms tinkančių receptų knygoje „Maistas gamtoje”

maistasgamtoje3d2

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Mano knyga – mano gimtadienis
Šildanti prieskonių arbata »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Šeivamedžio žiedų sirupas
Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.