Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2012-05-15

Šokoladinis tortas su Amaretu

  Būna tortai su kvapniomis braškėmis, saldžia  auksine karamele, sūdytomis pistacijomis, sultingais apelsinais, klasika dvelkiančia vaniline. Būna medaus tortai, daug kartų pertepti ir tokie nuodėminga su mažomis cukrinėmis bitutėmis. Būna tortai su rausvomis roželėmis, žaliais lapeliais, vaivorykštės spalvų pabarstukais,  tikro juodo šokolado drožlėmis ar pigiais plasmasiukais. O svarbiausia, su meile. Kruopščiai parinkti, mintyse įvertinti ir tuomet apsvajoti apie tai, kaip šaukšteliu kabinant šalia balintos kavos ar nesaldžios arbatos šypsosiesi dėl puikaus rezultato.

  Taip, tai patys skaniausi tortai. Su rūpesčiu ir meile. Su noru palepinti. Ir išsiteplioti šokoladu. Ir išteplioti tą, kuris tau svarbus. Tep.

  Labai šokoladinis tortas. Labai labai. Su šokoladiniu biskvitu, šokoladiniu kremu ir morengu su skaldytais migdolais. Nuodėmė šalia kavos.

ŠOKOLADINIS TORTAS SU AMARETU
Pagal: Kai netingiu  

26 cm skersmens tortas:
biskvitui:

  • 100 g juodojo šokolado (bent 60 %),
  • 100 g sviesto,
  • 1 stiklinė cukraus (~180 ml),
  • 1 stiklinė miltų,
  • 2 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 6 kiaušiniai,
  • 3 v. š. Amareto,
  • keli lašeliai migdolų kvapo (nebūtina).
kremas:
  • 3 kiaušinių tryniai,
  • 100 g cukraus,
  • 100 ml grietinėlės,
  • 200 g sviesto (tikro, o ne margarino ar „kepinių” sviesto),
  • 70 g juodojo šokolado,
  • 3 v. š. Amareto.
morengas:
  • 3 kiaušinių baltymai,
  • 150 g cukraus
  • sauja skaldytų ar maltų migdolų.
sirupas sulaistymui:
  • pusė puodelio stiprios juodos arbatos,
  • 4 a. š. cukraus,
  • 4 v. š. Amareto.
ganašas:
  • 100 ml grietinėlės,
  • 150 g juodojo šokolado,
  • 30 g sviesto,
  • 2 v. š. Amareto.
  BISKVITAS
Šokoladą ir sviestą ištirpinti dubenėlyje  virš garų, įmaišyti Amaretą. Palikti atvėsti. Kiaušinius su cukrumi plakti iki purios masės, maždaug 10 min. Tuomet įplakti šokolado masę bei įsijoti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską kruopščiai išplakti. Kepti 26 cm skersmens formoje, išteptoje sviestu ir pabarstytoje miltais, 40 min. 160 ‘C. Prieš išimant patikrinkite degtuku ar mediniu smeigtuku ar biskvitas pilnai iškepęs.
  KREMAS
Grietinėlę sumaišyti su kiaušinio tryniais ir cukrumi. Dubenėlyje virš garų viską maišyti, kol sutirštės iki „golgi molgi” tirštumo. (Procesas reikalaujantis kantrybės).  Minkštą sviestą ir Amaretą įplakti į kiaušinių masę. Galiausiai įplakti šokoladą. Kremą trumpai palaikyti šaldytuve, kad jis įgautų tinkamą standumą tepimui.
  MORENGAS
Baltymus išplakti iki standumo. Tuomet įplakti cukrų ir plakti tol, kol patrynus baltymus tarp mirštų, nebus jaučiami cukraus kristalai. Įmaišyti migdolus. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti 24 cm apskritimą ir iš baltymų jį suformuoti. Kepti 150 ‘C 30 min., tada 125’C 10 min. ir galiausiai 100’C 1val. 40 min. Nuo popieriaus nuimti tik visiškai jam atvėsus.
 SIRUPAS
 Į perkoštą arbatą įmaišyti cukrų ir Amaretą.
GANAŠAS
Dubenėlyje virš garų sumaišyti ir išlydyti visus produktus. Palikti šiek tiek atvėsti ir apstingti.
 SLUOKSNIAVIMAS
1. Biskvitą perpjauti pusiau, abi dalis gausiai sulaistyti sirupu.
2. Dėti biskvito lakštą, porą šaukštų aptepti kremu, dėti morengą, tuomet tempti likusį kremą ir dėti viršutinį biskvito lakštą.
3. Pravėsusiu ganašu aplieti tortą.
4. Pabarstyti riešutais, pabarstukais, šokolado drožlėmis, morengais ar tiesiog palikti juodą gryną tortą.

Oho, koks ilgas instruktažas atrodo. Bet kai gamini, ne tiek jau daug. (Nors mane nuolatos atgraso ilgi tortų aprašai.) Vertas laiko. Arba savotiškos meditacijos bemaišant, beplakant ir beragaujant (bliudus išlaižant).

Marta ♥

***

Bilietai jau rankose (yes, Colorado):

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Tortai

« Savaitgalio džiaugsmai
Elegantiški ridikėliai »

Comments

  1. Juliana Doržinkevič says

    2012-05-15 at 22:51

    Atrodo toks… mnom mnom mnom ir pusės jau nėra 😀 Labai gražiai paviršius atrodo, ir išvis amaretto + šokoladas – geras dalykas 🙂

    Atsakyti
  2. Aušra says

    2012-05-16 at 08:31

    Aš visada į tokius tortus skaniai pasižiūriu bet prisibijau gaminti 🙂 Nes jie atrodo tokie sunkūs ir saldūs. Bet pažiūrėti tai vis tiek labai skanu 🙂

    Atsakyti
  3. Živilė says

    2012-05-16 at 14:38

    Oj žiūrėjaqu žiūrėjau. Mano mėgstamiausių tortų variantas čia, reiks kept būtinai 🙂

    Atsakyti
  4. V says

    2012-05-16 at 19:54

    Velnias, visada norėjau bandyt kepti tortuką su morengo sluoksniu, bet mano orkaitė tokia „šauni ir ne sena”, kad temperatūra pakyla iki 180-200 C ir žemiau nenustatysi, nes nereaguoja. Kaip reiktu dorotis su morengu tokiu atveju?

    Atsakyti
  5. Laima says

    2012-05-16 at 20:03

    skaitau aprašyma, žiūriu nuotraukas ir beveik jaučiu kaip tirpsta tas tortas man burnoje. Žinok, net kvapą beveik jaučiu. 😀

    Atsakyti
  6. marrti says

    2012-05-17 at 22:10

    Juliana, mnom mnom ir gabalėlio jau nėra. Bet pusei įveikti jis tiesiog per daug šokoladinis ir skaniai sunkus :).

    Aušra, na taip, šis sunkus, bet ir kartu drėgnas. Labiau prie širdies lengvi grietinėlės tortai, bet šis taip pat rado kelią į širdį.

    Živile, labai puiku!:)

    V, šiaip morengas yra džiovinamas žemoje temperatūroje 80 – 100 ‘C. Kai kur siūlo tai daryti pravėrus orkaitės dureles, tad galbūt būtų galima stengtis nustatyti kuo mažesnę temperatūrą ir kepti pravėrus orkaitės durelių viršų. Jei labai kaista, tai smarkiau pravėrus. Tikrai negaliu garantuoti rezultato gero, nes niekada to nebandžiau. Bet bandyti galima iš pradžių su mažais morengais, o tada bus matyt rezultatas 🙂

    Laima, mhm, kvepia juodu šokoladu ir ištepliota prijuoste 🙂

    Atsakyti
  7. gpmagija says

    2012-05-20 at 20:15

    Atrodo labai labai skaniai. Kad man kas gimtadieniui tokį iškeptų…

    Atsakyti
  8. Arm says

    2017-11-13 at 14:36

    Kuo keisti amaretą: vaikai valgys 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2017-11-13 at 18:13

      Galite pamėginti naudoti kavą; vanilės esenciją; apelsinų sultis ar esenciją. Kokį skystą pagardą panaudosite, toks papildomas prieskonis ir bus. Jei naudosite ne amaretą, tiesiog bus ne toks ryškus migdolų skonis 🙂

      Atsakyti
  9. Arm says

    2017-11-16 at 20:09

    O tiek dau kepimo milt.-2,5 a.š.?

    Atsakyti
  10. Arm says

    2017-11-20 at 14:46

    Pagaliau iškepiau 🙂 Puikiai pavyko. Kadangi valgė vaikai, teko amareto atsisakyti – keičiau natūraliomis apelsinu sultimis ( nesijautė man apelsino, tad kitakart kažka kita dėčiau vietoj sulčiu). Labai bijojau, kad kremo bus per mažai: atrodė tiek nedaug, kai reikėjo sutepti, tačiau pradėjus valgyti torta, supratau, kad jo yra tiek, kiek reikia 🙂 Morenga kepiau su nuotykiais (migdolu miltus neįmaišiau, o netyčia įplakiau, tad gavosi labai skanus “blynas” prie kavos), tad išnaujo kepiau su smulkintais migdolais (atsargiai įmaišytais) :))) Smagus ir nuotaikingas procesas ( dabar bent jau taip atrodo) bei labai gardus rezultatas :))

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apverstas bananų pyragas su vanile
Blynai ir greitai pagaminama tešla

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.