Šeštadienio rytais yra tie pusryčiai, kurių laukiu visą savaitę. Jie būna lėtesni, mielesni. Tuomet skiriu laiko pagaminti kažką naujo ar skanaus: omletus, užkepus, blynus, varškėčius, suplaku kokteilius, paruošiu kavos iš šviežiai maltų pupelių. Pusryčiaujam, skaitom knygą ar žurnalą, naujienas kurioms nebūna laiko savaitės bėgyje. Arba planuojame, kur leisime popietę.
Tuo tarpu šiokiadienio pusryčiai būna skuboti, greiti, dažniausiai suvalgant varškės su sėklomis ir uogomis. Kava geriama jau tik atėjus į darbą ir ramiai atsisėdus.
Savaitgaliais ryto meniu svarbią vietą užima laimingų vištų kiaušiniai iš kaimo. Vištų, kurios vaikšto laisvėje, valgo tai, ką randa, gyvena sveikai ir prižiūrėtos. Tikrai, nuo to momento, kai mano gyvenime vėl atsirado naminiai kiaušiniai, nei kiek nenoriu dairytis į parduodamus parduotuvėje. Spalva, kvapas, dydis skiriasi akivaizdžiai. Ką jau kalbėti apie tai, kaip laikomos ir kuo šeriamos vištos. Man kartais be galo liūdna ir gėda už mus, kaip žmones, tampa, kai pamatau vištų auginamo ypatumus – kokia tai pramonė. Toks jausmas, kad gaminamos mašinos, o ne auginamas gyvas padaras.
Vienaip ar kitaip, vis daugėja ūkių, kurie augina atsakingai, pagarbiai ir sveikai. Labai rekomenduoju rinktis jų produkciją, palaikyti juos savo sprendimu valgyti kokybiška maistą. Pavyzdžiui, galite pradėti nuo naminių kiaušinių. Nenusivilsite (mirkt).
Apačioje pateikti žingsniai, kaip paruošiamas omletas.
Šis omletas lengvai paruošiamas. Jam kepant, galite paruošti kavos, išspausti šviežių sulčių ar supjaustyti salotas, kurias patieksite šalia. O galbūt tą laiką skirsite knygos skyriui perskaityti. Malonių savaitgalio pusryčių!
- 7 didelių kiaušinių
- žiupsnelio druskos
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 90 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio (pvz., "Džiugo") (+ 15 g viršui apibarstyti)
- 70 g špinatų
- 1 geltona paprika
- 1 arb. š. sviesto (formai patepti)
- Į dubenį sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Sudėkite smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą išplakite.
- Špinatus nuplaukite ir gerai nusausinkite. Galite tiesiog stipriai rankomis suspausti, tarsi išgrežti.
- Špinatus supjaustykite, sudėkite į kiaušinio plakinį ir gerai išmaišykite.
- Papriką supjaustykite smulkiais kubeliais.
- Kepimo formą patepkite sviestu. Ant jos dugno paskleiskite pusę paprikos kubelių, tuomet sudėkite visą špinatų ir kiaušinių masę, tolygiai paskirstykite ir užberkite likusius paprikos kubelius. Ant viršaus užberkite šiek tiek tarkuoto sūrio.
- Kepkite 180 C laipsnių orkaitėje apie 35 min., arba kol ompletas gražiai apskrus ir taps standus. Patiekite iš karto.
Error: No connected account.
Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.
Parašykite komentarą