Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2017-04-11

Bananų duona

Bananų duona – vienas iš kepinių, kuriuos mėgstu kepti tuomet, kai širdis nori kažko saldaus/skanaus, bet kartu greitai pagaminamo. Užtektų tik vieno dubens ir neliktų krūvos neplautų indų po apsilankymo virtuvėje, kurie kaip sąžinė stovi aplink kriauklę jei jų bent porą valandų neišplauni.

Bananų duonų esu išbandžiusi ne vieną receptą, tačiau tik vienas iš jų (šiek tiek pakoregavus pagal mano nuožiūrą) tapęs nepakeičiamu. Šio kepinio receptų yra tiek daug, kad tikriausiai būtų galima visą gyvenimą kepti po kepalėlį ir galbūt dar liktų neišbandytų variantų. Nes patiekalas toks neįmantrus, kad didelio tikslumo tam nereikia. O kartu toks drėgnas ir skanus, jog sulaukęs populiarumo.

Pamenu, pati ieškojau kuo paprastesnio varianto. Dažnas receptas norėdavo, jog papildomai turėčiau jogurto, pieno, grietinės ar dar kokio nors neplanuoto pirkinio. Norėjau, kad būtų dar paprasčiau – jog jei turiu prinokusių bananų – be papildomų pirkimų, iš to kas yra spintelėje, sugebėčiau išsikepti bananų duoną. Mano džiaugsmui, tai pavyko.

Šiam kepiniui visą drėgmę suteikia saldūs prinokę bananai, kurie sutrinami šakute, įmaišomas lydytas sviestas, tuomet kiti ingredientai ir kepama orkaitėje. Geriausia dalis, jog jums užteks tik vieno dubens, šakutės ir plakimo šluotelės. Vėliau tikrai nereiks vargti prie kriauklės. Nukrypsiu, bet labai džiaugiuosi, kad bute kuriame gyvename yra indaplovė. Po visų gaminimų – tikras išganymas.

Bananų duonos turi dar vieną gerą dalyką, jog į jas galima pridėti įvairių pagardų, kaip šokolado gabalėliais, riešutai, įvairios sėklos, kakava. Viršų galima tepti kreminiu sūriu ar aplieti šokoladu. Net patiekti karštą su ledais. Žinoma, čia jau jūsų reikalas, ar norite eiti labiau nuodėmingu keliu, ar sveikesniu.

Tokia duoną tobula pasiimti į iškilą. Mano patirtis rodo, kad ji pirmoji dingsta nuo stalo, lyg ten ir nebuvus.

Tikiu, ji puikiai tiktų ir ant artėjančių Velykų stalo – nes tai daug geriau už visus parduotuvinius pyragus su romano ilgio sudėtimis.

Asmeniškai laukiu, kada pagaliau prasidės šiltas pavasaris ir galėsiu visus skanumynus krauti į iškilos krepšį ir lėkti į gamtą.

Tikiuosi papildomas gaminimo eigos nuotraukos jums įrodo, koks iš tiesų paprastas procesas ir padės mėginant iškepti savo tobulą bananų duoną. Šis receptas, mano nuomone, yra kaip pagrindas, kaip duonos šaknys. O jei norėsite kažko įmantresnio, drąsiai galėsite žaisti.


4.8 from 12 reviews
Bananų duona
 
Print
Pasiruošimas
15 min
Gaminimas
55 min
Visas laikas
1 val 10 min
 
Drėgna ir minkšta bananų duona, kuriai pagaminti užtekts vieno dubens.
Ingredientai
  • 3 sunokusių bananų
  • 80 g lydyto sviesto
  • 1 arb. š. sodos
  • žiupsnio druskos
  • 80 g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 120 g kvietinių miltų
  • 70 g pilno grūdo kvietinių miltų
Gaminimas
  1. Nuluptus bananus sudėkite į didelį dubenį ir šakute sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Supilkite lydytą sviestą į trintus bananus ir gerai išmaišykite.
  3. Įmaišykite sodą, druską ir cukrų.
  4. Tuomet įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir gerai išmaišykite.
  5. Galiausiai įmaišykite miltus.
  6. Paruoštą tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kekso formą ir kepkite 175 'C 50 min - 1 val. Ar bananų duona jau iškepusi - patikrinkite mediniu smeigtuku. Ištrauktas jis turi būti sausas ir neaplipęs tešla.
  7. Iškepusią bananų duoną išimkite iš formos ir palikite atvėsti ant grotelių.
Pastabos
KĄ DARYTI JEI NETURIU PILNO GRŪDO MILTŲ? Pilno grūdo miltus galite keisti paprastais miltais.

KUO DAR GALIMA PAGARDINTI BANANŲ DUONA? Į duoną galite papildomai įmaišyti šokolado gabalėlių, smulkintų riešutų, įvairių sėklų.

AR GALIMA MAŽINTI CUKRAUS KIEKĮ? Tikrai taip. Taip pat baltą cukrų galite keisti kitu jūsų mėgstamu cukrumi. Drėgnų saldiklių, kaip medus, nesu išbandžiusi šiam receptui, tad negaliu pakomentuoti, koks būtų rezultatas.
3.5.3229

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Apie receptą kalba:

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Žemės riešutų sviesto avižiniai batonėliai
Garstyčių ir medaus salotų padažas »

Comments

  1. Vaiva says

    2018-01-02 at 07:55

    Sveiki, norėjau paklausti ką darau ne taip. Kiekvieną kartą kai ką nors kepu su bananais gaunasi keista tekstura . Kepiniai viduje būna tarsi neiškepę, nors išorė jau paruduoja. Stengiuosi viska daryti pagal receptą, bet vis gaunasi tas pats.

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2018-01-02 at 14:35

      Vaiva, galbūt receptai netinkami? Arba kepate per aukštoje temperatūroje, tuomet vidus nespėja iškepti, o išorė jau būna parudavusi. Taip pat kepant su bananais – kepiniai visuomet būna drėgnesni. Neturėtų būti tarsi neiškepę, tačiau jie tikrai nėra sausi. Ar bandėte kepti ir šią bananų duoną?

      Atsakyti
  2. liusija says

    2018-02-01 at 20:44

    „Labai paprastas receptas, bet tuo man ir patinka 🙂 Pirmą kartą gavosi ne toks skanus, ko gero dėl to, kad bananai nebuvo labai sunokę. Poto jau gavosi geriau, ir dabar jau paeksperimentuoju. Paskutinį kartą įdėjau paskrudintų graikiškų riešutų, kitą kartą galvoju įdėti kokoso drožlių arba šokolado. Dabar jau kai moku kepti bananų duoną, mokinsiuos kepti ir įvairią nesaldžią duoną, nes prekybos centruose pirkta duona jau tiesiog nebeskani, kai teko paragauti namie keptos 🙂 Aišku procesas ilgas, jeigu turiu mažai tai tiesiog pagriebiu duonos pakeliui iš darbo iš kepyklėlės 🙂 https://www.panorama.lt/parduotuves/crustum-mano-kepyklele/

    ”

    Atsakyti
  3. Donata says

    2018-02-14 at 09:36

    Labas, iš nuotraukų atrodo, kad į bananų duoną dėjai kažko papildomo (šokolado ar pan.), gal gali pasidalinti, ką dėjai? O gal man taip tik atrodo? 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2018-02-14 at 09:44

      Sveika, Donata, į bananų dieną nieko papildomo nedėjau 🙂 tiesiog manau bananai kepdami keičia spalvą ir sudaro tokį įspūdį. Man ji visuomet gaunasi tokia, nors jokio šokolado ar kitų priedų nededu.

      Tačiau jei norite kažko papildomo įdėti – tai tikrai galite eksperimentuoti 😉

      Atsakyti
    • Aura says

      2021-08-27 at 13:58

      Sveiki, išbandžiau kepinį, ta struktūrą turbūt duoda viso grūdo kvietiniai miltai, dėl jų atrodo, kad yra kažko įdėta papildomai.

      Atsakyti
  4. Daiva says

    2019-02-23 at 09:32

    Labai skani duona gavosi!aciu+

    Atsakyti
  5. Egle says

    2019-03-24 at 13:10

    Idejau vietoj baltu miltu pilno grudo,o vietoj rudu, baltu…ziuresiu kas gausis 🙂

    Atsakyti
  6. Elzbieta says

    2019-10-30 at 21:45

    Sveiki. Ir as noriu pasidalinti ispudziais.
    Taip uzsimaniau bananu duonos. Kad ciupau jusu receptula ir vualia. Tik dejau 2 bananus nes tik tiek teturejau. Dejau i keksiuku formeles. Tad kepimo laikas zymiai sutrumpejo. Kvapas namuose neapsakomai TOBULAS 😎😍🤗 paturbinau recepta. Dejau 2 saukstus riesutu sviesto gabaliukais ur itarkavau juodo sokolado . 😍
    Na stai atveso ir ju nebeliko. Suvalgyti per 10 min namiskiu 🤣😎😍 kepsiu dar 😍

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2020-04-18 at 19:00

      Kaip smagu skaityti, kad viskas pavyko su tokia greita ir smagia improvizacija! 🙂 Su riešutų sviestu turėtų būti labai skanu.

      Atsakyti
  7. Živilė says

    2020-02-22 at 18:15

    Bananų duonos receptų gra marios ir nei viena tokia skani nesigavo, kaip ši. Kepu visuomet iš dvigubo kiekio produktų. Dedu daugiau pilno grūdo miltų, visada- graikinių riešutų, o kartais šaldytų vyšnių. Tobulas kepinys!

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2020-04-18 at 18:57

      Tikrai taip, ši bananų duona lyg pagrindas visoms kitoms improvizacijoms. Tiek kitiems miltams, tiek kitiems priedams. Jūsų deriniai skamba labai gardžiai 🙂

      Atsakyti
  8. As says

    2020-03-18 at 15:36

    Labas, man nesigavo to spalvotumo.. ir dar gavosi tokia dregnoka.. gal sviesto padauginau..

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2020-04-18 at 18:56

      Spalvotumas dažniausiai gaunasi tiesiog iš pačio banano. Niekada nesu susidurusi su tokia situacija, kad būtų per drėgnas. Galbūt reikėjo pabandyti ilgiau pakepti? 🙂

      Atsakyti
  9. Aistė says

    2020-05-14 at 18:54

    Sveiki,
    Duona kepė labai gražiai, bet išjungus orkaitę ir pravėrus dureles ji sukrito… Kas gali būti ne taip? Ačiū

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2020-05-20 at 09:22

      Dar nesu girdėjusi, kad kažkam taip nutiktų. Galbūt, praleidote kažkokį ingredientą? Arba bananų duona nebuvo pilnai iškepta ir atvėrus orkaitę sukrito pakilusi dalis? Nes pats kepinys tikrai nėra reiklus, tad gal pabandžius antrą kartą viskas būtų gerai 🙂

      Atsakyti
  10. Monika says

    2020-05-19 at 23:49

    Man tai Kazkas nuostabaus,nes kepiniu su bananais nemegstu,bet si begalo skani,tik riesutu sviesto dedu papildomai,aciu uz puiku recepta,tai vienas pirmuju eksperimentu kuri pagaminau is pirmo karto😊

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2020-05-20 at 09:19

      Kaip smagu, kad pavyko! Tikrai paprastas ir puikus receptas 🙂

      Atsakyti
  11. Deimante says

    2020-05-24 at 12:17

    Receptas labai puikus, bet as siulyciau deti per pus maziau cukraus, arba dar geriau jo isvis nedeti. Nes is tikruju ir taip labai saldu.

    Atsakyti
  12. Rita says

    2020-10-03 at 20:07

    Be galo skanus kepinys. Ačiū receptą. 🥰Tik aš dedu avižų miltus.😊

    Atsakyti
  13. Kristina says

    2020-11-15 at 14:39

    Sveiki, pirmą kartą kepiau duoną, viską dėjau ir dariau pagal receptą, tačiau ne visai iškilo, bet skonis tai nerealus! Kepsiu dar kartą:)

    Atsakyti
  14. Stela says

    2021-04-01 at 12:54

    Geriausias, paprasciausias receptas sunaudot senus bananus.
    Geriausias!!!!!

    Atsakyti
  15. Kamila says

    2021-06-23 at 17:44

    Kiek maždaug kalorijų vienoje riekėje?

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2021-08-23 at 10:46

      Deja, negaliu pasakyti 🙂 bet kuo mažiau cukraus dėsite – tuo mažiau kalorijų bus.

      Atsakyti
  16. Palmira says

    2021-08-21 at 14:57

    Gavosi šedevras. Tobula!
    Iš visų receptų išsirinkau jūsiškį dėl paprastumo (tik įprasti ingredientai) ir to, kad pakaks vieno dubens 🙂
    Gaminu jau kelintą kartą.
    Ačiū labai !!!

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2021-08-23 at 10:47

      Paprastume visas žavumas! Tokia tinginio duona, tik labai skani. Rekomenduoju paeksperimentuoti su priedais – riešutais, šokoladu, kokių sėklų papildomai įverti. 🙂

      Atsakyti
      • Palmira says

        2022-01-12 at 10:37

        Gaminau su vyšniomis. Irgi labai skanu.
        Bet apsistosiu ties jūsų baziniu receptu – greta ir paprasta 🙂

        Atsakyti
  17. kornelija says

    2021-10-20 at 10:12

    ar soda tai pakilimo teslos milteliai?

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2021-10-20 at 10:18

      Soda yra soda 😉 Kepimo milteliai – kitas produktas. Bet tiek soda, tiek kepimo milteliai atlieka funkciją „pakelti” tešlą. Sodos tikrai rasite kiekvienoje maisto parduotuvėje 🙂

      Atsakyti
  18. Jolita says

    2022-01-03 at 00:59

    Ačiū už nuostabų receptą!!! Šis gardumynas taps kuriam laikui favoritu!!! Šauniausia, kad galima improvizuoti ir visada gauti kitokį rezultatą, tačiau visada įspūdingą!!!! 🤗 🤗 🤗

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.