Jau tikrai greit vėl bus šilta. Ir vėl bus galima plačiai atverti buto langus ir įleisti visą įmanomą gryną orą į namus. Tuomet visi žydinčių alyvų kvapai plūstelės į vidų ir tarsi sakys – marš į lauką, juk nėra ką veikti namuose.
O kai šilta, aš visuomet į grafiną pridedu vaisių ir žolelių, užpilu šaltu vandeniu ir statau į šaldytuvą. Tuomet šalia vakarienės patiekiu aromatizuoto vandens. Atrodo gražiai, atrodo įspūdingai ir sukuria šventiškesnę nuotaiką namuose.
Egzistuoja dar vienas puikus dalykas, kurį būtinai išbandykite. Tai įvairių skonių ledukai, kuriuos galima pagaminti iš vaisių sulčių, arbatos (kaip šį kartą), vandens ir žolelių, kavos. Vaisinius ir žolelių ledukus naudokite vandeniui, šaltai arbatai, sangrijai ar kokteiliams skaninti. Arbatos ir kavos ledukai puikiai tinka su augaliniu pienu (arba tiesiog paprastu eiliniu pienu). Visų pirma padeda gėrimą išlaikyti šaltą, antrą suteikia papildomą skonį, o galiausiai juk atrodo stebinančiai! Laaabai tiktų vasaros vakarėliams.
Šiems ledukams reikalingi įvairūs prieskoniai, kurie suteikia cinkelį. Jie kartu su juoda arbata yra kaitinami vandenyje, kol taps stipria aromatinga arbata. Viskas perkošiama, tuomet paliekama atvėsti iki kambario temperatūros. Supilstoma į ledukų formeles ir dedama į šaldiklį, kol sustings. O tuomet skaninami gėrimai. Šaldiklyje galite laikyti kiek širdis geis.
Chai arbatos ledukai – puikus pasirinkimas mėgstantiems karštą chai arbatą bei dievinantiems ryškius šiltus prieskonius.
- 400 ml vandens
- 1 anyžiaus žvaigždutės
- 1 cinamono lazdelės
- 6 gvazdikėlių
- 6 juodųjų pipirų grudelių
- 1 cm dydžio šviežio imbiero gabalėlio (smulkiai supjaustyto)
- 2 valg. š. rudojo cukraus
- 2 valg. š. juodos arbatos
- Patiekimui: mėgstamo pieno
- Į nedidelį puodą įpilkite vandenį, sudėkite visus prieskonius ir cukrų. Užvirkite, nuimkite nuo ugnies ir uždengus palikite pastovėti ~ 15min., kad vanduo įgautų kuo intensyvesnį prieskonių skonį.
- Dar kartą užvirkite vandenį su prieskoniais, nuimkite nuo ugnies, sudėkite arbatą ir palikite pastovėti 5 min., kol pritrauks.
- Viską perkoškite ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Gautą skystį supilstykite į ledų formeles ir dėkite į šaldiklį (bent porai valandų arba per naktį).
- Patiekite stiklinėje su pienu. Vienai stiklinei užtenka 2 - 3 kubelių.
Ausra says
Marta, geniali ideja; bus pagaminta ASAP!!
skaniosdienos says
Aušra, tikiuosi pavyks/pavyko gerai 🙂