Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-05-18

Šokolado ir mėtų panakota (panna cotta)

šokolado ir mėtų pana cotta (4)

Šiuo gyvenimo etapu neturiu orkaitės, kurioje galėčiau kepti daug skirtingų ir man įdomių desertų. Tad tikras mano išsigelbėjimas įvairūs šaldyti desertai: putėsiai, ledai ir visi kiti desertai induose, kurie ganėtinai lengvai paruošiami, gali turėti begalę skirtingų variacijų, o kartu gaivesni ir lengvesni nei pyragai, sausainiai ar keksai.

šokolado ir mėtų pana cotta (3)

Panakota yra vienas iš desertų, kuris gali būti patiektas elegantiškai be didelių pastangų. Pagaminate grietinėlės masę su želatina ir paliekate sustingti. Kaip ir sakiau – labai paprasta. Galbūt tik kantrybės reikia, kol sustings. Geriausia, jei viską pagaminate iš vakaro, o tuomet keliaujate tiesiai į lovą – tai apsaugos nuo nerimastingo šaldytuvo durelių vartymo, kuris mane aplanko kiekvieną kartą.

Ši panakote dviejų puikių skonių – šokolado ir mėtų. Sustingusi stiklines pavertus ant šono.

Paimate stiklinę > ją paguldote/pastatote įstrižai į keksiukų formą ar į dubenėlį/indą pribertą kruopų, kurios padės stiklinei stabiliai laikytis šonu > tuomet supilate grietinėlės masę į paruoštą stiklinę > statote į šaldytuvą > ir laukiate kol sustings.

Sustingus pasukate stiklinę priešingą kryptimi/pakeičiate jos poziciją ir supilate kitą dalį grietinėlės masės. Vėl statote sustingti. Ir tuomet turite gražiai sluoksniuotą desertą, kaip šiose nuotraukose.

šokolado ir mėtų pana cotta (2)

šokolado ir mėtų pana cotta (6)

Šokoladas ir mėtos tikra klasika. O jei mėtas mėgstate be galo, siūlyčiau jų kiekį recepte dvigubinti, jog skonis būtų dar ryškesnis.

šokolado ir mėtų pana cotta (5)

Šokolado ir mėtų panakota (panna cotta)
 
Print
Pasiruošimas
20 min
Gaminimas
6 val
Visas laikas
6 val 20 min
 
Elegantiškas desertas su puikiai tarpusavyje derančiais skoniais: šokoladu ir mėtomis
Porcijos: 3-6
Ingredientai
Šokolado panakota
  • 1¼ arb. š. želatinos
  • šalto vandens
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 25 g cukraus
  • 60 g juodojo šokolado (~ 70 - 80 %)
  • žiupsnelio druskos
Mėtų panakota
  • 1¼ arb. š. želatinos
  • šalto vandens
  • 200 ml grietinėlės
  • 100 ml pieno
  • 25 g cukraus
  • 10 g mėtų lapelių (maždaug sauja)
Gaminimas
Šokoladinė panakota
  1. Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
  2. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną ir cukrų. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies ir sudėkite susmulkintą šokoladą bei druską. Viską mentelę maišykite, kol šokoladas ištirps ir taps vientisa masė.
  3. Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
  4. Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje šokolado ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
  5. Masę supilstykite į norimas stiklines ir dėkite į šaldytuvą sustingti kelioms valandoms arba pernakt.
Mėtų panakota
  1. Į nedidelį indą įdėkite želatiną ir užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų. Palikite išbrinkti.
  2. Į nedidelį puodą supilkite grietinėlę, pieną, cukrų ir mėtas. Viską kaitinkite kol ims virti. Iš karto nukaiskite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pastovėti 15 min., kad kuo daugiau mėtų skonio persiteiktų grietinėlei.
  3. Iš grietinėlės išimkite mėtas. Išbrinkusią želatiną išlydykite mikrobangų krosnelėje arba virš ugnies ir įmaišykite į dar šiltą grietinėlės masė.
  4. Palikite masę atvėsti iki kambario temperatūros, viską dar kartą gerai išmaišykite ir perkoškite per sietelį, kad neliktų masėje mėtų dalelių ar nusistovėjusio pieno gabalėlių.
  5. Supilstykite viską į stiklines ant sustingusios šokolado masės. Dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba pernaktį, kol sutvirtės.
3.5.3208

šokolado ir mėtų pana cotta

šokolado ir mėtų pana cotta (7)

šokolado ir mėtų pana cotta (8)

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Desertai induose, KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI

« Kavos ledai su šokolado gabalėliais
Chai arbatos ledukai »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.