Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-05-23

Kynvos, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

kynvos spynatu salotos skanios dienos (7)

Kai nežinau ką įdomaus pagaminti arba tiesiog nėra įkvėpimo – visuomet gaminu salotas. Dažnai žalias. Sudedu viską kas likę šaldytuve: įvairias daržoves, žalumynus, žoleles, ištraukiu paskutinį gabalėlį sūrio, spintelėje randu sėklų, kurias pakepinu ir viską užlieju alyvuogių aliejaus ir garstyčių padažu. Kuo šilčiau, tuo labiau pagrindiniu patiekalu namuose tampa būtent tokia vakarienė. Kartais šalia pakepinu vištienos, tačiau mūsų namuose mėsa yra garnyras salotoms, o ne salotos – garnyras mėsai.

Kynva (bolivinė balanda) yra puikus produktas, tinkamas įmaišyti į salotas. Tai ne kruopos, o sėklos. Turi riešutinį skonį ir labai tinka su įvairiomis žolelėmis ir daržovėmis.

kynvos spynatu salotos skanios dienos

kynvos spynatu salotos skanios dienos (5)

Kynvos, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos gan pikantiškos. Gali būti patiekiamos, kaip papildomas garnyras arba kaip pietų patiekalas. Jose aiškiai juntamas riešutų skonis, kadangi kartu naudojamos migdolų plokštelės. Jei mėgstate išbandyti naujas kombinacijas – ši kaip tik jums!

kynvos spynatu salotos skanios dienos (2)

kynvos spynatu salotos skanios dienos (3)

Salotų padažą/užpilą visuomet ruošiu nedideliame stiklainėlyje. Labai paprasta – viską į jį sudedu, uždarau ir stipriai pakratau. Visi produktai tarpusavyje gerai susimaišo ir įgauna vientisą tirštą konsistenciją. Šaukšteliu viską išmaišyti yra daug sudėtingiau, nes aliejus nenoriai maišosi su actu, garstyčiomis ir kitais produktais. Tačiau vos pakračius stiklainyje – ši problema iš kart išsisprendžia ir sutaupo laiko.

kynvos spynatu salotos skanios dienos (4)

kynvos spynatu salotos skanios dienos (6)

Kynvos, špinatų ir saulėje džiovintų pomidorų salotos
 
Print
Pasiruošimas
20 min
Gaminimas
10 min
Visas laikas
30 min
 
Salotos, su aiškiai juntamu riešutų prieskonių, kurį suteikia migdolai ir kynva.
Porcijos: 6
Ingredientai
Salotos
  • 200 ml kynvos (bolivinės balandos) + 400 ml vandens
  • 10 saulėje džiovintų pomidorų (laikomų aliejuje)
  • 80 g špinatų
  • saujos migdolų plokštelių
Užpilas
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • 1 valg. š. agavos sirupo (arba skysto medaus)
  • 2 nedidelės skiltelės česnako
  • 1 arb. š. grūdėtų garstyčių
  • Žiupsnelio druskos ir pipirų
Gaminimas
Salotos
  1. Kynva sudėkite į nedidelį puodą, užpilkite 400 ml verdančio vandens, įberkite žiupsnelį druskos ir virkite ant mažos ugnies apie 15 min. Tuomet nukaiskite nuo ugnies ir palikite pastovėti dar 5 min. Paruoštą kynvą sudėkite į dubenį ar lėkštę ir palikite pilnai atvėsti. Į kuo platesnį indą sudėsite - tuo greičiau ji atvės.
  2. Atvėsusią kynvą sudėkite į dubenį. Kartu sudėkite stambiai supjaustytus špinatus, smulkiai supjaustytus pomidorus ir pakepintas migdolų plokšteles.
Užpilas
  1. Į nedidelį stiklainėlį sudėkite aliejų, citrinos sultis, sirupą, susmulkintą česnaką, garstyčias ir prieskonius. Stiklainėlį uždenkite ir stipriai pakratykite - visi produktai tarpusavyje gerai susiplaks ir susijungs.
  2. Gautą užpilą užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Patiekite iš karto.
Pastabos
KAIP PAKEPINTI MIGDOLUS: parduotuvėje dažniausiai parduodamos neskrudintos migdolų plokštelės. Tad namuose įkaitinkite sausą keptuvę, į ją suberkite migdolus ir vis pamaišant/pakratant keptuvę migdolus kepinkite porą minučių, kol įgaus gražų rudą atspalvį. Tuomet išdėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.

PRITAIKYTI SAVO SKONIUI: Šiam receptui galite rinktis bet kurią kynvą, kurią mėgstate. Aš naudojau baltą, tačiau puikiai salotose atrodo maišytų spalvų kruopos.
Jei labai mėgstate saulėje džiovintus pomidorus, galite jų kiekį didinti.
Vietoj špinatų galite naudoti rukolą, tačiau tuomet salotos įgaus dar aštresnį riešutų skonį.
3.5.3208

Recepto įkvėpimas: Cookie and Kate

kynvos spynatu salotos skanios dienos (8)

kynvos spynatu salotos skanios dienos (9)

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: Kruopų patiekalai, PAGRINDINIAI PATIEKALAI, RECEPTAI, SALOTOS

« Chai arbatos ledukai
Citrinų ir kokoso ledai »

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Apelsininis keksas
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2025 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.