Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-06-01

Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (2)

Vasara atėjo su neįtikėtina šiluma! O ledai tapo neatsiejama dietos dalimi: darbe po pietų, vakare po darbo einant pasivaikščioti bei naminiai ledai po vakarienės. Bet jie taip pat pabosta. Tuomet galvoju, ką skanaus ir šiek tiek saldaus pasigaminti. Tiesą sakant, didelio kiekio desertų aš nesuvalgau ir viską palieku antrai pusei, kuri kartais tuo džiaugiasi, o kartais nelabai. Man tiesiog patinka juos gaminti: gražūs, ryškūs, fotogeniški, o kremo maišymas tikras stebuklas. Tačiau gyvenant dviese būna tikras iššūkis visus desertus suvalgyti. Prigyvenom tą tašką, kai netgi P. sako, jog turėčiau nebefotografuoti saldumynų. Ką nors normalaus pagaminti.

Karštomis dienomis dažnai neužtenka laiko kepti kažko įmantraus, nes norisi į lauką su draugais, prie ežero ar tiesiog skaityti knygą parke. Verčiau susimaišyti naminį limonadą ar suvalgyti kelis vaisius, kurie puikiai atgaivina. Pilnai tikiu, jog kai kurie yra visiškai mano priešingybės ir išlieka ištikimi šokoladui visais metų laikais. Būtent jiems turiu puikų variantą – nekeptą šokoladinį maskarponės pyragą.

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (7)

Šis pyragas pagaminamas labai greitai: iš sausainių ir sviesto pagaminamas pagrindas. Tuomet suplakama grietinėlė su maskarpone ir šokoladu. Viskas uždedama ant pagrindo, gražiai išlyginama ir dedama į šaldytuvą sustingti. Jokios orkaitės, jokio kepimo laiko, be didelio tikslumo. Pyragas yra sunkus ir nuodėmingas, vienai porcijai užtenka iš ties nedidelio gabalėlio, tad pjaustykite plonais/nedideliais gabalėliais. Papildomai galite patiekti su plakta grietinėlę.

Jei esate grietinėlės ir maskarponės desertų fanas, šis pyragas būtent jums. Jei mėgstate gaivius jogurtinius desertus, siūlyčiau verčiau išbandyti braškių tortą su alyvuogių aliejaus biskvitu.

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (10)

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (12)

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos4

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos

Nekeptas šokoladinis maskarponės pyragas
 
Print
Pasiruošimas
25 min
Gaminimas
2 val
Visas laikas
2 val 25 min
 
Labai šokoladinis pyragas! Užteks vos mažo gabalėlio šalia kavos. Pyrago skersmuo ~ 25 cm.
Porcijos: 12-16
Ingredientai
Pyrago pagrindas
  • 180 g sviestinių sausainių (naudojau "Selga")
  • 100 g sviesto
Šokoladinis sluoksnis
  • 200 g juodojo šokolado
  • 30 ml stiprios kavos
  • 250 g grietinėlės
  • 110 g cukraus
  • 500 g maskarponės
Patiekimas
  • 50 g juodojo šokolado
  • Plaktos grietinėlės
Gaminimas
Pyrago pagrindas
  1. Sausainius sudėkite į virtuvinį kombainą/smulkintuvą ir sumalkite iki trupinių. Išlydykite sviestą, supilkite į trupinius ir dar kartą viską sumalkite, kol sviestas susimaišys su trupiniais. Jei smulkintuvas visko tolygiai nesumaišo - baikite maišyti su šaukštu.
  2. Gautą trupinių masę sudėkite į skardą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Viską išlyginkite ir gerai suspauskite šaukštu.
Šokolado sluoksnis
  1. Šokoladą smulkiai supjaustykite ir užpilkite karštą kava (be tirščių). Palikite pastovėti minutėlei. Tuomet viską išmaišykite mentele. Jei šokoladas iki galo neištirpo - visą masę pašildykite virš garų, kol šokoladas pilnai išsilydys.
  2. Grietinėlę plakite dubenyje, kol ims standėti. Tuomet supilkite cukrų ir dar kartą lėtai plakite, kol cukrus ištirps (labai svarbu grietinėlės neperplakti, nes ji pavirs sviestu).
  3. Į išplaktą grietinėlę sudėkite maskarponę ir lėtai išplakite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite šokolado masę ir dar kartą gerai ir lėtai išplakite.
  4. Šokoladinę maskarponės masę sudėkite ant paruošto pyrago pagrindo ir išlyginkite.
  5. Dėkite į šaldytuvą per naktį arba bent porai valandų, kad masė sustingtų.
Patiekimas
  1. Paruošto pyrago šonus apeikite peiliu. Kad formos kraštai tikrai atsiskirtų nuo pyrago.
  2. Išimtą pyragą apibarstykite tarkuotu šokoladu. Šalia galite patiekti plaktos grietinėlės.
Pastabos
KAIP GRAŽIAI SUPJAUSTYTI PYRAGĄ: jei norite, kad pjaunant pyragą prie peilio neliptų kremo masė - prieš tai jį pamerkite į karštą vandenį > palaukite kelias sekundes > išimkite ir greitai sausai nušluostikite > pjaukite pyragą. Karštu peiliu atpjauti gabalėliai bus gražesni ir tvarkingesni.

KĄ PATIEKTI ŠALIA? Šalia tinka plakta grietinėlė, įvairios vasariškos uogos ir žinoma kavos puodelis :).
3.5.3208

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (3)

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (4)

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (6)

sokoladinis maskarpones nekeptas pyragas skanios dienos (5)

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, Pyragai, RECEPTAI

« Rabarbarų ir mėtų limonadas
Gaivus vanduo su agurkais ir citrina »

Comments

  1. BakeInHeels says

    2016-06-04 at 13:45

    Sveika! Oij kaip as suprantu sita „problema” su desertais – man taip pat juos patinka gaminti be galo be krasto, taciau didziausius issukis – kas juos suvalgys :)))) Uztenka man paciai tik paragauti maza kasniuka, kad nuspresciau ar geras reikalas gavosi ir viskas, tada tenka sukti galva, kur likuti realizuoti 🙂 Pas mane taip ir pradejo formos trauktis – atsirado pirma 21cm, tada 18cm, paskui jau ir 10cm bei 6 cm torciuku formos :))
    O jei apie pati pyraga – jis puikus! Kas nemegsta sokolado, manau uztenka nedeti sokolado, galima imaisyti uogu, pati ideja labai gera (apie nuotraukas jau net nekalbu – jos uzburia 🙂 ).

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-06-06 at 15:30

      Maža forma iš ties geras sprendimas! 🙂 o uogos čia būtų labai gerai. Ypač rūgštesnės.
      Ir žinoma ačiū už komplomentus 😉

      Atsakyti
  2. Aistė says

    2016-08-26 at 09:16

    Laba diena, ar sustings torto kremas be želatinos?:)

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-08-26 at 10:14

      Aiste, tikrai sustings 🙂 šis kremas riebus dėl maskarponės, tad ji ir laiko visą formą. Sustingsta viskas taip, kaip matoma nuotraukose.

      Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Orkaitėje kepti burokėliai

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.