Skanios Dienos

Kulinarijos ir gyvenimo būdo tinklaraštis

  • Apie
  • Kontaktai
  • Receptai
  • Dirbkime kartu

2016-04-14

Traškūs senoviniai vafliai

senoviniai vafliai skanios dienos

Vafliai vaikystėje buvo tikrų tikriausia šventė! Tai buvo geriau už bet kokius saldainius, pirktinius pyragus ar kitus skanumynus. Mano senelė sumaišydavo tešlą, o aš dažniausiai kantriai sėdėdavau ir kepdavau juos vaflinėje. Pamenu, šis darbas atrodė tikra amžinybė ir tiek mažai pačių vaflių – juk jie taip greit buvo išgraibstomi!

Dar tuomet pastebėjau jog vafliai pas skirtingas šeimininkes labai skiriasi: skirtinga spalva, susukimo stilius, tarškumas, netgi kartais pats reljefas. Skonis taip pat kitoks. Nepaisant to, nuo mokyklinių vaišių stalo šie senoviniai/tradiciniai vafliai dingdavo pirmiausiai, tad buvo geriau nepramiegoti ir griebti kol yra.

senoviniai vafliai skanios dienos

Mano vafliai jau šiek tiek kitokie. O galbūt tai kaip tik mano, kaip šeimininkės, receptas. Jie daug traškesni! It kokie sausainėliai.

Recepte naudoju rudą cukrų, kuris vafliams suteikia rudesnį atspalvį ir lengvą karamelinį tamsaus cukraus prieskonį. Taip pat įmaišau kepimo miltelių ir viso grūdo miltų – šie abu produktai suteikia jiems tą pasakišką traškumą.

Jei turite – įpilkite dar vanilės arba apelsinų ekstrakto. Čia taip pat puikiai tiktų ir citrusinių vaisių žievelės.

Apačioje pateikiu eigos nuotraukas, kurios turėtų padėti visiškai žaliems kepėjams.

senoviniai vafliai skanios dienos

senoviniai vafliai skanios dienos

senoviniai vafliai skanios dienos

senoviniai vafliai skanios dienos

senoviniai vafliai skanios dienos

Šie vafliai iškeliavo kolegoms, iš kurių ne kartą sulaukiau klausimo „o kodėl jie tokie traškūs?”. Kaip ir minėjau aukščiau, mažytė jų paslaptis: kepimo milteliai ir viso grūdo miltai.

Nesibaiminkit keisti ir eksperimentuoti su labai tradiciniais receptais. Dalis jų sukurti tuomet, kai parduotuvėse nebuvo to, ką galime rasti mes. Vienas/kitas produktas gali be galo pagerinti ir nuspalvinti kitomis spalvomis, tai kas be galo pažįstama, o kartais ir pabodę.

senoviniai vafliai skanios dienos

Tikiu, jog mamos dienos progai, šie vafliai tiktų be galo! Kaip ir kitoms visoms progoms. O geriausia ir visai be progos.

5.0 from 3 reviews
Traškūs senoviniai vafliai
 
Print
Pasiruošimas
15 min
Gaminimas
40 min
Visas laikas
55 min
 
Labai labai traškūs senoviniai vafliai, kurie puikiai tinka vieni arba kaip ragelis ledams.
Porcijos: 20
Ingredientai
  • 200 g sviesto
  • 5 kiaušinių (kuo didesnių, naudojau naminių vištų kiaušinius)
  • 150 g balto cukraus
  • 30 g tamsaus rudo cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 150 g miltų
  • 40 g viso grūdo miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 valg. š. aliejaus (vaflinei patepti kepant pirmą vaflį)
Gaminimas
Tešla
  1. Sviestą supjaustykite ir išlydykite dubenėlyje. Tai galite padaryti ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į didelį dubenį sudėkite kiaušinius, baltą ir rudą cukrų, įberkite žiupsnelį druskos ir viską gerai išplakite, kol masė švelniai suputos. Tam skirkite ~ 3 min.
  3. Atskirame inde sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį supilkite pusę miltų - viską įplakite. Tuomet įdėkite likusią dalį miltų ir dar kartą išplakite.
  5. Į tešlą supilkite išlydytą, tačiau ne karštą sviestą ir išplakite iki vientisos masės.
Kepimas
  1. Jei jūsų vaflinė ne naują - prieš kepant pirmą vaflį ją patepkite aliejumi.
  2. Įkaitinkite vaflinę. Kantriai palaukite, kadangi kitaip pirmas vaflis prilips ir bus ganėtinai sunku išvalyti vaflinę.
  3. Į įkaitintą vaflinę dėkite šaukštą tešlos, greitai uždenkite ir kepkite vieną/kitą minutę, kol vaflis įgaus gražią rudą spalvą. Kepimo laikas priklauso individualiai nuo vaflinės - tad po pirmų 3 vaflių atrasite jums tinkamą laiką.
  4. Iškepusius vaflius iš karto suvyniokite (jie greitai stingsta) ir tik tuomet dėkite naują šaukštą tešlos į vaflinę.
  5. Patiekite atvėsusius vaflius. Iš šios normos pavyks pagaminti apie 20 - 25 vaflius.
3.5.3208
senoviniai vafliai skanios dienos

senoviniai vafliai skanios dienos

Anksčiau:

  • Klasikiniai vafliai
  • Vafliniai indeliai su ledais

Apie receptą kalba:

Pasidalinkite su draugais:

  • Facebook
  • Pinterest
  • Email
  • Twitter
  • Print

Filed Under: KEPINIAI IR DESERTAI, RECEPTAI, Sausainiai

« Mango, apelsino ir kivių kokteilis
Svaraininė (svarainių trauktinė) »

Comments

  1. Kristina says

    2016-04-14 at 12:11

    Koks puikus receptas ir kokios gražios pavasariškos nuotraukos, Marta! Mes šią žiemą irgi iš naujo atradome vaflius, ir vis dar negalime jų atsivalgyti. Kepame pagal seną receptą, į kurį įeina daug sviesto, bet reikės pamėginti traškumą išgauti ir kitais, sveikesniais būdais, ačiū už idėjas!

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-04-15 at 14:19

      Kristina, ačiū už komplimentus! O aš vis galvoju, kaip įdomiau pažaisti su skoniais ir gauti kažką visiškai naujo. 🙂

      Atsakyti
      • gediminas says

        2019-11-25 at 20:57

        laba, turiu norvegišką vaflių keptuvę. Kažin ar man gausis kepti? Ačiū

        Atsakyti
        • skaniosdienos says

          2020-04-18 at 18:59

          Kaip suprantu, tai tai širdelių formos vafliams skirta keptuvė? Niekada nesu kepusi tokioje, bet spėju gautųsi, tik būtų storesni ir šiek tiek ilgiau keptų. 🙂

          Atsakyti
  2. Inga says

    2016-04-14 at 15:17

    Kokios dieviškos nuotraukos!
    Pamenu ir aš tokius vaflius, tik mes juos su mama kepdavome. Mama išmaišydavo, o mes su sese kepdavome ir nerangiai sukdavome 🙂
    Gaila, neturiu tokios keptuvės, o tai tikrai labai norėčiau tokių vaflių!

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-04-15 at 14:20

      Inga, matyt daugelis turime tuos prisiminimus iš vaflių kepimo 🙂 o pačią vaflinę, manau rastum pas kokią giminaitę, kuri jau seniai nebekepa ir galbūt norėtų padovanoti.

      Atsakyti
  3. Julija says

    2016-04-15 at 21:27

    Nuostabu! tokie vafliai yra ‘legendiniai’.
    Mano močiutė taip pat dar išsaugojusi sovietinę vaflinę, kurioje, mano manymu, išeina patys skaniausi vafliai. Tiek joje istorijų prisigėrę. 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-04-16 at 21:36

      Julija, ačiū! Tikiuosi kart nuo karto iškepat joje naujų istorijų 🙂

      Atsakyti
  4. Agnieszka says

    2016-04-15 at 23:44

    What a delicious looking waffers! I must try it next time I’ll visit Lithuania 🙂

    Atsakyti
    • skaniosdienos says

      2016-04-16 at 21:38

      Thank you! 🙂 You should ask someone to bake it for you, because i’m not sure if you can buy it somewhere.

      Atsakyti
  5. Ernesta says

    2019-08-29 at 16:06

    Labai skanūs vafliai.ačiū už receptą🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Įvertinkite receptą. Ačiū!:  

Sveiki!

marta

Esu įsimylėjusi skanų maistą, gamtą ir keliones. Skanios dienos, tai mano gyvenimo būdo tinklaraštis, kuriame dalinuose receptais, idėjomis ir įvairiomis istorijomis.

Paieška

Mano knyga!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Rekomenduoju

Vynuogių salotos su riešutais

Vynuogių salotos su riešutais

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

Salotos ir jautienos didkepsnis (steikas)

❤

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Citrinų pudingas (vos 3 produktai)

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Avokadų ir bananų šokoladiniai putėsiai

Populiariausi šiuo metu

Bananų duona
Traškūs senoviniai vafliai
Blynai ir greitai pagaminama tešla
Garstyčių ir medaus salotų padažas

Jums taip pat gali patikti

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Omletas su špinatais ir daržovėmis

Rawnola – nekepta granola

Rawnola – nekepta granola

Apelsininis keksas

Apelsininis keksas

Klasikinis humusas

Klasikinis humusas

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Blynai ir greitai pagaminama tešla

Copyright © 2023 · Divine theme by Restored 316

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.